Ondernemers en maatschappelijke organisaties in de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hebben het door de corona-uitbraak nog steeds moeilijk door omzetverliezen en extra kosten die gemaakt moeten worden. Beide colleges van B&W hebben dan ook besloten tot verlenging tot 1 september van eerder genomen lokale maatregelen om de lasten van ondernemers te verlichten. Die eerdere maatregelen golden tot 1 juli.

Het gaat onder andere om uitstel van betaling van leges en huur voor het gebruik van gemeentelijke gebouwen voor ondernemers, verenigingen en instellingen. Op verzoek van beide gemeenten schort ook Cocensus de invordering van belastingen voor ondernemers op tot 1 september. Voor heffingen die ná 1 september worden geïnd, zal Cocensus maatwerk bieden in overleg met ondernemers en zzp’ers.

De verlenging van deze maatregelen komt bovenop de steunmaatregelen van het Rijk en provincies. Bovendien hebben de gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard onlangs ingesteld met een corona-steunfonds voor ondernemers en maatschappelijke organisaties van respectievelijk 2,5 miljoen euro (Heerhugowaard) en 400 duizend euro (Langedijk). De criteria voor besteding van dit geld worden op 30 juni vastgesteld.

Publicatiedatum: 11-06-2020

Aanmelden voor nieuwsbrief