De provincie Noord-Holland verricht van vrijdag 19 mei tot en met woensdag 24 mei 2017 asfaltwerkzaamheden op de kruising N243/N244. De werkzaamheden gaan gepaard met afsluitingen en omleidingen, die voor ernstige hinder in beide richtingen kunnen zorgen, zoals filevorming of vertraging.

 

Weekendafsluiting

  •         In het weekend van vrijdag 19 mei, 20.00 uur, tot en met maandag 22 mei, 06.00 uur, is het voor verkeer op de N243 vanuit Stompetoren niet mogelijk af te slaan naar de N244.
  • Verkeer op de Ring Alkmaar (N242) in de richting van Heerhugowaard kan geen gebruik maken van de afrit naar de N243.
  • Doorgaand verkeer op de N243 tussen Alkmaar en Stompetoren zal (met enige hinder) doorgang kunnen vinden.
  • Verkeer vanaf Purmerend wordt over de Westdijk naar de N243 omgeleid.
  • Verkeer op de N243 vanaf Alkmaar Centrum kan wel afslaan naar de N244. Vanaf de N244 is het alleen mogelijk om rechtsaf richting Stompetoren te gaan.

Deze weekendafsluiting kan zorgen voor ernstige verkeershinder in beide richtingen.

 

Omleiding

Verkeer richting Alkmaar en Heerhugowaard wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit. Hier kan worden gekeerd, zodat de afsluiting via de andere rijrichting kan worden gepasseerd. De omleidingsroute wordt duidelijk met borden aangegeven.

 

Avond- en nachtwerkzaamheden zonder afsluitingen

  •         In de nachten van maandag 22 tot en met woensdag 24 mei wordt gewerkt van 20.00 tot 06.00 uur. De toe- en afritten blijven toegankelijk; het verkeer wordt via één rijstrook langs de werkzaamheden geleid.
  • Op de N242 zijn er ter hoogte van de werkzaamheden twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar.

 

Mijd de N242 tijdens de werkzaamheden

De provincie adviseert weggebruikers om de werkzaamheden te mijden. Maak gebruik van het openbaar vervoer. Vanzelfsprekend wordt aan nood- en hulpdiensten zo nodig te allen tijde doorgang verleend.

 

Afhankelijkheid weersomstandigheden

De provincie voert tot en met juli 2017 werkzaamheden uit op diverse locaties aan de Ring Alkmaar Noord-Oost. Alle geplande werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Kijk voor een actueel overzicht op www.noord-holland.nl/RingAlkmaar. Vanzelfsprekend worden omgeving en weggebruikers voor aanvang van alle afsluitingen geïnformeerd.

 

Meer informatie

Met vragen of klachten over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/RingAlkmaar of Twitter (@ProvincieNH).

Publicatiedatum: 18-05-2017

Aanmelden voor nieuwsbrief