“Wat doe je als je reserves in je onderneming opraken?” Die vraag stelde voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur aan bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst van de Algemene Ondernemersvereniging Langedijk (AOL). “Dan ga je kijken hoe je kunt besparen in de uitgaven. Je gaat kijken hoe je dingen efficiënter kunt doen. Met de aarde is het niet anders. Als wij zuiniger omgaan met de wereld, levert dat een positief effect op. Eigenlijk moeten we met de aarde ondernemen.”

De woorden van de weervrouw lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Op een inspirerende wijze hield ze de ruim honderd aanwezige plaatselijke ondernemers een spiegel voor over de opwarming van de aarde en de effecten die dat met zich meebrengt. Helga van Leur gelooft in circulair denken. “Hergebruik van grondstoffen en materialen is dé nieuwe manier van denken. Iedereen kan hieraan een steentje bijdragen. Minstens zo belangrijk is dat wij dan onze planeet minder belasten.”

De jaarlijkse bijeenkomst van de AOL om het nieuwe jaar in te luiden vond dit jaar plaats in Gastvrij De Burg. Een groot aantal leden kwam erop af. Al was het alleen maar om na afloop met de weervrouw nog even te praten over de weersverwachting voor het komende jaar. Hoewel. Zelf gaf ze aan dat ze steeds vaker verrast wordt door het weer, ondanks het feit dat ze al 25 jaar in het vak zit. “Er is echt wel iets gaande. Dat kunnen we niet meer ontkennen.”

Publicatiedatum: 17-01-2020

Aanmelden voor nieuwsbrief