De komende drie jaar blijft Rabobank Alkmaar en omstreken partner van museum BroekerVeiling. Vandaag tekenden directievoorzitter Ralph van Soomeren van de Rabobank en museumdirecteur Ron Karels een overeenkomst waar de samenwerking wordt bekrachtigd. Dat deden ze uiteraard op een typische Langedijker tuindersschuit.   

“Voor Rabobank zijn onderwerpen als Cultureel Erfgoed, Educatie, Duurzaamheid en Banking for Food erg belangrijk. Dan is de match met Museum BroekerVeiling snel gemaakt en is het duidelijk dat een samenwerking met het museum voor beide partijen van toegevoegde waarde is,” zo zegt Ralph van Soomeren.

Ook museumdirecteur Ron Karels zeer content met de voortzetting van de samenwerking. “Doordat de Rabobank zich aan ons verbindt verbetert onze positie binnen de museale en zakelijke markt. Hiermee kunnen we doorgaan op de ingeslagen weg waarbij het museum ervoor heeft gekozen een meer bedrijfsmatige aanpak en te kijken naar kansen om samen met het bedrijfsleven en overheden onze doelstelling te verwezenlijken: het zekerstellen van een uniek stuk cultureel erfgoed voor de generaties na ons.”

Participatie van de Rabobank maakt doorontwikkeling van verschillende museumwensen mogelijk. Zo wordt de audiotour uitgebreid en aangepast voor kinderen uit het basisonderwijs. De Rabobank en het museum willen ook gezinnen met een minimaal inkomen de kans geven het museum te bezoeken. Hiervoor wordt een speciale kaart ontwikkelend die het voor hen mogelijk maakt het museum, inclusief veiling en rondvaart, het hele jaar door te bezoeken. Steun van de bank komt er ook om mogelijkheden te onderzoeken een groenterestaurant te realiseren in het oude veilinggebouw. Samen met de Rabobank gaat het museum tenslotte een uitgebreide doorzaamheidsscan uitvoeren. Op basis van de uitkomsten van deze scan wordt een beleids- en uitvoeringsplan gemaakt voor de komende jaren.

Publicatiedatum: 31-07-2018

Aanmelden voor nieuwsbrief