Het zal weinigen zijn ontgaan. De gemeente Langedijk houdt op 1 januari 2022 op te bestaan en fuseert met buurgemeente Heerhugowaard. Wat dit concreet betekent is voor zowel inwoners als ondernemers nog niet zo duidelijk. Blijft alles zoals het was en verandert alleen de gemeentenaam? Of gaat het (veel) verder? Niemand die het weet. Althans, niet de mensen die buiten het gemeentehuis bivakkeren.

Tot dusver is de voorgenomen gemeentelijke fusie een interne aangelegenheid geweest voor burgemeester en wethouders, de raadsleden en mogelijk enkele ambtenaren. De AOL wil graag dat daar verandering in komt. Daarom organiseren wij op maandag 15 april een thema-avond die helemaal gewijd is een gemeentelijke samenvoeging. De informatieavond wordt gehouden in museum Broeker Veiling. Er is voor de aanwezigen ruimschoots gelegenheid voor discussie.

De burgemeesters Blasé en Kompier van respectievelijk Heerhugowaard en Langedijk komen vertellen hoe het traject er de komende tijd uitziet. Wellicht kunnen zij antwoorden geven op vragen die er bij ondernemers leven. Behalve de twee eerste burgers heeft de AOL ook een aantal ondernemers van buiten onze regio uitgenodigd die recentelijk te maken hebben gehad met een gemeentelijke fusie. Zij delen ervaringen en komen misschien met tips waar zowel de overheid als de ondernemers iets aan hebben.

De avond wordt geleid door Jan Baas, voormalig burgemeester van onder meer Enkhuizen. Hij staat bekend als een onafhankelijke gespreksleider die met een vleugje humor kan doordringen tot de kern van de zaak. De avond is bestemd voor leden van de AOL, maar ook ondernemers die geen lid van onze vereniging zijn van harte welkom. De leden van de gemeenteraad zijn welkom als toehoorder.

Aanmelden voor deze  bijeenkomst is noodzakelijk. Dat kan door te mailen. Wil je aangeven met hoeveel personen en namens welk bedrijf je komt. Na aanmelding ontvang je nadere informatie. Nadrukkelijk is de avond niet bestemd voor inwoners. Die moeten voor meer informatie wachten tot de gemeenten het initiatief nemen.

 

Publicatiedatum: 19-03-2019

Aanmelden voor nieuwsbrief