De komende weken wordt er gewerkt aan het Langedijker wegennet. Dat heeft gevolgen voor het verkeer op de Voorburggracht in Oudkarspel en de Oostelijke Randweg in Noord-Scharwoude.

Op verzoek van omwonenden wordt de Voorburggracht in Oudkarspel voorzien van asfalt met zogenoemde fietssuggestiestroken. Van het huidige wegdek met klinkers worden de bewoners niet blij. De werkzaamheden beginnen 7 november. Naar verwachting is de klus op 9 december geklaard. Het werk verloopt in twee fasen. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Ook de Oostelijke Randweg krijgt een nieuwe asfaltlaag. In overleg met aldaar gevestigde ondernemers is een plan van aanpak bedacht. De wegwerkers beginnen op 4 november. Wanneer de weergoden niet te veel roet in het eten gooien, is het totale werk voor de kerstdagen klaar. Om de bereikbaarheid van bedrijven te beperken wordt er in sommige gevallen gebruik gemaakt van het fietspad. Daarom wordt dat afgesloten voor fietsen en brommers. Ook hier geldt dat verkeersdeelnemers met borden worden geïnformeerd over de te volgen (omrij)route.

Publicatiedatum: 28-10-2019

Aanmelden voor nieuwsbrief