In gemeente Langedijk wordt gestart met het project ‘Ogen en Oren’. Het is een initiatief van inwoners om de buurt veiliger te maken. Het project zorgt voor extra ogen en oren op straat doordat inwoners gezamenlijk een ronde doen door de wijk(en).

Het ‘Ogen en Oren team’, samengesteld uit buurtbewoners, heeft een signalerende functie en spreekt inwoners aan om alerter te zijn op verdachte situaties. Daarnaast hebben de teams aandacht voor overlast, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en andere gebreken in de openbare ruimte. De gemeente en politie omarmen dit initiatief en faciliteren het waar nodig. Van de politie ontvangen de deelnemers uitleg over waar op te letten en wanneer de politie te bellen. Inwoners die aan het project meedoen hebben dezelfde taken en bevoegdheden als iedere andere inwoner en nemen geen enkel risico. Het team heeft alleen een signalerende functie en grijpt niet zelf in. Het project start direct na de startbijeenkomst. In welke wijken het ‘Ogen en Oren team’ in eerste instantie een oogje in het zeil houdt, hangt af van de woonadressen van de deelnemers.

Op dindag 18 februari wordt voor iedereen die wil meehelpen de buurt veiliger te maken, een startbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats in De Binding in Zuid-Scharwoude. Aanvang 19.30 uur. Meer informatie kan worden opgevraagd door te mailen naar karinvandervliet@outlook.com (coördinator van de teams) of veiligheid@gemeentelangedijk.nl.

Publicatiedatum: 12-02-2020

Aanmelden voor nieuwsbrief